Wordt het een zonnige zomer? Of krijgen we nattigheid en narigheid over ons heen? Een paar jaar geleden was het aan het eind van de middag bar en boos; omgevallen bomen, een geneutraliseerd regularitytraject vanwege de brand in een boerderij langs de route, enfin, een beetje improviseren doet een mens goed. Laten we uitgaan van een mooie zonnige Hanzestedenrally waaraan iedereen veel plezier beleeft. Normaal gesproken zou je hartje zomer toch wel open moeten kunnen rijden??

In ieder geval heeft de gerenommeerde uitzetter Jacques Limpens met controleurs Ronald Jans en Gerhard Fokkens een goed gebalanceerde rijd- en kaartleesrit in de planning. Bestuurder en navigator gaan een dag puur autoplezier tegemoet. Geen geneuzel maar natuurlijk wél een paar pittige kaartleeskrakers om vervolgens weer stukken door te kunnen rijden in de prachtige omgeving.

Wat de naam HANZESTEDENRALLY natuurlijk al doet vermoeden is dat dit evenement in het Hanzestedengebied wordt verreden, dit keer weer eens in de noordelijke richting van Nederland, in de regio van Salland en Twente, met uitgestrekte landerijen. Er zijn veel onbekende prachtige wegen zonder noemenswaardige drukte. We hebben de kaarten lang bestudeerd en hebben een groot aantal bijzondere weggetjes ontdekt op verrassende plaatsen in de mooie uitdagende omgeving. Ook deze regio biedt de eerstkomende jaren tal van mogelijkheden om zonder noemenswaardige doublures prachtige trajecten uit te zetten, en dat gaat dan ook gebeuren.

Dus ook in deze zevende editie rijden we van Hanzestad naar Hanzestad, waar we dit keer als gezegd voor de centrale Hanzesteden hebben gekozen. Dit jaar gebruiken we er weer twee: Zwolle en Ommen (en de wijde omgeving).

 

Informatie

Start- en finish locatie: Golftuin Zwolle – Harculose Esweg 2 – 8015 RH  ZWOLLE

Lunchlocatie: Golfclub de Hooge Graven – Hessenweg Oost 3A – 7735 KP  ARRIËN (bij Ommen)

U kunt rekenen op:

  • Gerenommeerde start/finish- resp. lunchlocatie met prima verzorging van de inwendige mens
  • Een prettig rijdbare balans tussen kaartlezen en doorrijden
  • Tijdschema prima haalbaar voor alle deelnemers.

 

Extra

De eerste deelnemers starten om 09.31 uur voor een traject van ca. 3 uur. Uurtje pauze, dan het middagstuk van wéér ca. 3 uur, dus de meute kan vanaf een uur of half 5 binnen druppelen. We doen ons best om de uitslag snel bekend te maken en prijsuitreiking zo rond half 7 te doen.

In het inschrijfgeld is een warm welkom, een lekkere lunch, én een heerlijke barbecue inbegrepen. En natuurlijk alles dat er hoort bij zo’n kwalitatief hoogwaardige dag: rallyschilden, prachtige routeboeken, een duidelijke uitleg, en voldoende prijzen.

We zien u graag aan de start verschijnen. U zult zeker weer positief verrast worden met deze prachtige dag autoplezier. Inschrijven gaat gemakkelijk via de button ‘inschrijving’.

Interesse in deelnemen?

Lees ons reglement en kijk of u in aanmerking komt